Cime di rapa è laboratorio di cucina pugliese con la sede Urban di Lecce, che è anche bar, ristorante, pizzeria, panetteria. È puro street food con i food truck, chiude il cerchio il mondo dell’ospitalità con le masserie in Valle d’itria. È un interessante progetto di formazione e inclusione come di promozione della biodiversità. L’Urban è un locale informale. Si ordina al bancone assistiti dalla solare Manuela, mentre un cicalino avvisa per il ritiro. in cucina Daniele Perrone fa tandem con il pizzaiolo marocchino Youssef. La tipicità dell’orecchietta fatta a mano, rievoca gusti di un tempo, mentre le pucce, cotte alla perfezione, propongono sfiziosi ripieni.
Cime di Rapa is a laboratory of Apulian cuisine located in the Urban district of Lecce, which also serves as a bar, restaurant, pizzeria, and bakery. It is pure street food with food trucks, completing the hospitality world with the masserie in Valle d'Itria. It is an interesting project of training and inclusion, as well as the promotion of biodiversity. The Urban is an informal venue where you order at the counter assisted by the cheerful Manuela, while a buzzer alerts you when your order is ready. In the kitchen, a very young cook, Enzina, works in tandem with the Moroccan pizza chef Youssef. The typical handmade orecchiette pasta evokes flavors of the past, while the perfectly cooked pucce offer delicious fillings.