L’Albergo-Ristorante da Nerina è situato in una frazione di Romeno, in val di Non, immerso nei meleti e con una panoramica vista sulla sottostante valle, che può essere apprezzata dalla terrazza all’ingresso come anche dalle finestre della sala da pranzo. Il locale, che proprio quest’anno festeggia i 50 anni di attività, si presenta con un arredamento classico, curato, un po’ démodé. La famiglia Di Nuzzo, proprietaria del ristorante, si occupa sia della cucina che del servizio. Il menù si presenta semplice, con piatti studiati in base alle disponibilità stagionali, con un particolare occhio di attenzione alle materie prime locali della valle (un esempio fra tutti i salumi nonesi, ma anche le carni, le verdure e i formaggi di malga a latte crudo). Al momento dell’ordine il signor Sandro è molto bravo a guidarvi nella scelta commentando gli accostamenti di ingredienti, oltre che la loro provenienza. Per questo, potrebbe essere difficile effettuare variazioni per necessità alimentari. I piatti si presentano ben curati e si può apprezzare la genuinità degli ingredienti, come anche il sapore originale di una cucina casalinga. Da segnalare anche i dolci, con interessanti variazioni di grandi classici ideate dai titolari, come la “zuppa romana”. Molto ampia e attenta la scelta dei vini.
The Albergo-Ristorante Nerina is situated in an area of Romeno in Val di Non, immersed in apple orchards and with a panoramic view of the underlying valley. It can be admired from the terrace at the entrance or from the dining room picture windows. The establishment, which this year is celebrating its 50th year of business, has a classic décor that is well-kept and a bit démodé. The Di Nuzzo family, owners of the restaurant, manage both the kitchen and the service. The menu is simple, with studied dishes based on seasonal availability, and with an attentive eye to the local raw materials from the valley (an example are the Nonesi salamis, but also meats, vegetables and Malgda cheeses from raw milk). When you order, Signor Sandro is very good at guiding you in your choice, commenting on the ingredients and pairings as well as their source. It might be difficult to make variations for nutritional needs, or food allergies. The dishes are presented with a careful aesthetic, and you can appreciate the authenticity of the ingredients, as well as the original flavor of home cooking. We also recommend the desserts, with their interesting variations on the great classics that were created by the owners, such as the “zuppa romana.” A wide and careful selection of wines is available.
Utilizziamo i cookie per essere sicuri che tu possa avere la migliore esperienza sul nostro sito. Continuando a leggere acconsenti al loro utilizzo. Puoi disattivarli quando vuoi. AccettoRead More
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.