Un esempio di impresa e tavola multietnica in una terra simbolo della convivenza tra storie, culture, patrimoni differenti. L’hanno fondata, nell’altopiano di Langeberge Range, Nina e Salvatore Branda. Lei sudafricana, lui calabrese, marito e moglie che hanno fatto della loro casa, un edificio in stile olandese, una guest house con ristorante. Ai fornelli c’è Salvatore di formazione internazionale che propone qui una cucina italiana con una predilezione verso le sue radici calabresi, chiara e pulita in cui sono protagonisti i grandi classici della cucina italiana: pasta fresca, risotto, secondi di mare e di terra che mixano ingredienti made in Italy con grandi materie prime locali. Stagionalità, sostenibilità ambientale, freschezza, tecnica moderna in cucina; accoglienza ricercata per una “sosta” slow nel cuore naturale e autentico del Sudafrica i valori che ispirano il lavoro di Nina e Salvatore.
This is an example of a multi-ethnic business and restaurant in a land that is the symbol of coexistence between different histories, cultures, and heritages. It was founded on the Langeberge Range plateau by Nina and Salvatore Branda. She is South African and he is Italian from Calabria, husband and wife who have built their home, a Dutch-style building, a guest house with a restaurant. In the kitchen, we trust the internationally trained Salvatore who, here, offers Italian cuisine that leans towards his Calabrian roots. Fresh and straightforward are the protagonists: fresh pasta, risotto, seafood, and meat courses; all prepared by incorporating ingredients that are made in Italy with great local raw materials. Seasonality, environmental sustainability, freshness, modern technique in the kitchen, and the refined hospitality for a slow "stop" in the natural and authentic heart of South Africa; these are the values that inspire the work of Nina and Salvatore.