Un borgo medievale incastonato nella Granda, che funziona come bussola di sapori proiettata su ogni direzione. Ecco le carni, il tartufo d'Alba, ma anche le paste - lunghe o ripiene - e i risotti, sempre con un contrappunto piemontese centrato sulla tradizione, ma con puntuali accorgimenti creativi. Marco Falco, lo chef patron, vive il lavoro con passione: una terra che cucina e racconta, testimoniandola anche attraverso i canoni di una cantina eccellente e forte di oltre 450 referenze, che spinge ancor più in alto il paradiso vinicolo del Basso Piemonte. I tajarin, coi 30 tuorli di rigore, esprimono il cuore davvero nobile della ruralità piemontese, con il ragù di salsiccia e i fegatini di pollo che sono uno straordinario viaggio nel tempo. La battuta di Fassona è eseguita a regola d’arte, a coltello e con grana generosa. Ma il simbolo oggi più legato a Cherasco sono le chiocciole, in bell’evidenza nel risotto. Pollastra in casseruola tra i secondi. Dolci classici per finire un viaggio in cui ci si perde, felici, nella tradizione. A medieval borgo nestled in the Granda functions as a compass of flavor that points in every imaginable direction. The meats, the Alba truffles, and even the pastas – long or stuffed – and the risottos, always include a Piemontese counterpoint centered in tradition, but with regular creative elements. Marco Flaco, the owner and chef, executes his work with passion. He interprets a land which cooks and recounts, which also bears testimony through the bottles of an excellent cantina, more than 450 labels strong, pushing this paradise in Basso Piemonte to an even higher standard. The tajarin, with its required 30 egg yolks, expresses the truly noble heart of rural Piemonte, with a sausage and chicken liver ragù that is an extraordinary journey through time. The beaten fassona is executed by the book and is served with a generous addition of grana cheese. But the symbol today most closely tied to Cherasco are the chiocciole nuts, which are well-evidenced in the risotto. The chicken casserole is an excellent second dish. Classic desserts conclude this happy journey through tradition.
Utilizziamo i cookie per essere sicuri che tu possa avere la migliore esperienza sul nostro sito. Continuando a leggere acconsenti al loro utilizzo. Puoi disattivarli quando vuoi. AccettoRead More
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.