Immerso nel bosco dell’altopiano di Asiago, circondato dalle Prealpi Vicentine c’è questo rifugio che è diventato negli anni il regno di Alessandro Dal Degan. C’è l’osteria, dove consumare un pasto legato alla tradizione, oppure, come abbiamo fatto noi scegliere la proposta gourmet. Le grandi vetrate e la vista sul paesaggio, saranno uno dei migliori condimenti al vostro pasto e vi racconteranno del legame di Alessandro Dal Degan con il territorio di Asiago. Le lumache stufate nel fieno, crema di erbe selvatiche e pigna fermentata e orzo terra ed acqua, sono due dei piatti che dovete assolutamente provare, perché restituiscono il senso del lavoro di questa cucina, oltre ad essere veramente molto buoni. Girasole, polline e rose e il capriolo alla resina di ginepro, funghi trombette e sedano rapa, completeranno il vostro pasto, facendovi sentire appagati di essere stati trasportati in gusti e sapori che incarnano a pieno questi luoghi. Provate il pino, che è un sorbetto al mùgolio (sciroppo di macerazione di pigne di pino mugo), grano saraceno, tuorlo, liquirizia e polvere di pino mugo, per una chiusura di pasto notevole. In sala Enrico Maglio, si prenderà cura di voi, affidatevi a lui per la scelta di cosa bere. Una cucina legata in maniera ancestrale ai gusti ed ai prodotti di questo luogo, proiettandoli nel futuro.
Immersed in the woods in the high plain of Asiago, surrounded by the Pre-Alps of Vincenza, this is a refuge that over the years has become the kingdom of Alessandro Dal Degan. There is the Osteria, where you can dine on a traditional meal, or, as we did, you can choose the gourmet proposal. The large picture windows and the view of the landscape will be one of the best elements of your meal and will compliment the strong ties which Alessandro Dal Degan has to the Asiago territory. The stewed escargot in fieno, cream of wild herbs and fermented pinecone, and the land and sea barley are two of the dishes that you absolutely must try. They fully embody the work of this kitchen beyond being truly delicious. Sunflower, pollen and roses and the venison with juniper sap, trombetti mushrooms and turnip celery, will complete your meal. You will feel gratified at having been transported by the flavor and tastes that are the complete incarnation of these places. Try the pinecone, which is a sorbet al mugoglio (a syrup of ground mugo pine pinecones), buckwheat, egg yolk, licorice, and ground mugo pinecone for noteworthy close to the meal. In the dining area Enrico Magio will take care of you. Entrust him with your beverage choices. It is a cooking tied in an ancestral manner to the flavors and the products of this place, while simultaneously projecting them into the future.
Utilizziamo i cookie per essere sicuri che tu possa avere la migliore esperienza sul nostro sito. Continuando a leggere acconsenti al loro utilizzo. Puoi disattivarli quando vuoi. AccettoRead More
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.