Val la pena di salire fino a Castiglione dei Pepoli, con l'aiuto della nuova uscita di Badia sulla variante di valico, per degustare una delle migliori espressioni della cucina tradizionale di impronta emiliana ma con evidenti (data la posizione a cavallo tra le due regioni) influenze toscane. La Taverna del Cacciatore è il regno di Lucia Antonelli, cuoca di fama e celebre giù in pianura per aver vinto, qualche anno fa, la disfida del miglior tortellino, tra lo sgomento dei ristoratori di Bologna e di Modena che se ne contendono da secoli la paternità. Ed è un posto che piace immediatamente per il suo essere elegantemente popolare. Una cucina vera e al tempo stesso evoluta, leggera, fondata sulla qualità degli ingredienti, autentica e mai pretenziosa. Una carta da cui è difficile scegliere, perchè ordineresti tutto! Imperdibili, oltre ai tortellini (serviti in brodo o con cialda di Parmigiano Reggiano), le specialità del giorno, specie in periodo autunnale dove regna l'offerta di funghi porcini. E a proposito di funghi, la cotoletta petroniana arricchita dalla presenza di Boletus edulis accompagnerà per giorni i vostri ricordi e le vostre nostalgie gastronomiche. Ottimi i dolci, con nota di merito per i prezzi (4,5 euro ciascuno). Servizio cortese. The trip up to Castiglione dei Pepoli, with the help of the new Badia exit on the variante di valico, is worth it. You can enjoy one of the best expressions of traditional cuisine from Emilia-Romagna but with evident Tuscan influences (given its position between the two regions). The Taverna del Cacciatore is the kingdom of Lucia Antonelli, a famous and celebrated cook down in the plains for having won best tortellino a few years ago. This happened much to the dismay of the restaurant owners in Bologna and Modena who have claimed this recognition for centuries. It is a place that immediately impresses because of its elegant yet working-class atmosphere. It is an authentic, light and evolved cuisine, founded on the quality of the ingredients, which are authentic and never pretentious. The menu is difficult to choose from because you would likely order everything. Beyond the tortellini served in broth with a crust of Reggiano parmesan, you must not miss the daily specialties. This is particularly the case in Fall when the offer of porcini mushrooms reigns. And speaking of mushrooms, the petroniana cotoletta enriched with boletus edulis will stay in your mind for days and at the forefront of your gastronomic experiences. The desserts are excellent with the added plus of the price (€4,50 each). The service is courteous.
Utilizziamo i cookie per essere sicuri che tu possa avere la migliore esperienza sul nostro sito. Continuando a leggere acconsenti al loro utilizzo. Puoi disattivarli quando vuoi. AccettoRead More
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.